De maan gaat onder, de zon komt op.

Bij volle maan zijn het bos en de hei extra bijzonder. Dat geldt voor de avonden en de nachten, maar ook voor de ochtenden! Daarom gaan we op stap rond de tijd dat de maan onder gaat en de zon op komt. We nemen afscheid van de nacht en heten de dag welkom. Het is een mooi moment om je een te voelen met de natuur.

Tijdens deze Spirit of Nature-wandeling starten we met onze voeten op de bosgrond, waarna we het Boomkroonpad opgaan om de volle maansondergang en de zonsopkomst mee te maken. We nemen de tijd om te voelen hoe dit is: de verandering in kleur en sfeer, afscheid nemen van de nacht en de nieuwe dag verwelkomen. 

Daarna lopen we de nieuwe dag in, door het bos en over de hei. Zo vroeg, zo stil … onze zintuigen staan aan. Dat is natuurlijk normaal, want de natuur en wij zijn één! We lopen in een rustig tempo, meestal in stilte. Onderweg staan we stil bij waar we zijn en wat we ervaren. Er is ruimte voor meditatie of een mijmering. Zo leren we de natuur en dus onszelf een beetje beter kennen. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.

Data en tijden in 2021 volgen zodra we weer samen op stap kunnen:
dat is zondag 19 december, we starten om 7:30 uur.


Deze trail duurt 3 - 4 uur. 

Kosten: € 19,50 per persoon, incl. thee en je Eigen weg-wijzer.
 

Spirit of Nature.
Ervaar je verbinding met de natuur tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Je merkt dat het bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt buiten zijn je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en dat geeft een mooie basis voor je persoonlijke groei.


De wandelingen hebben allemaal een eigen thema. Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo en deels in stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen die je verbinden met de natuur en met jezelf. Dat is bijvoorbeeld een oefening die je zintuigen prikkelt, een oefening die je helpt loslaten of juist te focussen, of een op yoga-geïnspireerde oefening die je helpt te gronden. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces. Je mag je ervaringen delen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Intuitive Trails organiseert de Spirit of Nature-trails samen met Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad.

Maximaal aantal deelnemers: 15.

Leeftijd: 16 jaar en ouder.

Kleding: kies voor comfortabele kleding, passend bij het weer.
Voorjaar, zomer en herfst: hou rekening met muggen en controleer achteraf op teken.

* 25% van de opbrengst is voor Staatsbosbeheer, boswachterij Gieten-Borger.