0 comments

Stilte.
Soms verlangen we ernaar. En soms is het te zwaar om te dragen. Tijdens deze wandeling lopen we zonder te praten. Of dat leidt tot stilte, is nog maar de vraag. Om ons heen is waarschijnlijk genoeg te horen. En te zien, te ruiken, te voelen. Je daar in stilte over verwonderen, maakt de ervaring puurder en helemaal van jou. Je merkt dan ook hoe rustig of druk het in jezelf is en hoe dat gaandeweg verandert. 

We starten lekker vroeg en lopen zo met de stilte de dag binnen. Tijdens de wandeling gaan we vooral genieten. Genieten van alles wat om ons heen gebeurt. We laten ons verrassen door wat de natuur op deze dag met ons wil delen. Die verrassing en verwondering helpen om bij jezelf naar binnen te kijken en te ervaren wat de stilte en het ervaren van de natuur met je doen. We nemen de tijd voor een meditatie of een mijmering en laten ons inspireren door wat zich maar aandient. Zo leren de natuur en wij elkaar een beetje beter kennen. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.

Deze trail is op zondagochtend 31 oktober 2021, de Dag van de Stilte.
We starten om 7:30 uur en we zijn zo'n 2 - 3 uur op pad. 

Kosten: € 19,50* per persoon, incl. thee en je Eigen weg-wijzer.
 

Spirit of Nature.
Ervaar je verbinding met de natuur tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Je merkt dat het bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt buiten zijn je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en dat geeft een mooie basis voor je persoonlijke groei.

De wandelingen hebben allemaal een eigen thema. Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo en deels in stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen die je verbinden met de natuur en met jezelf. Dat is bijvoorbeeld een oefening die je zintuigen prikkelt, een oefening die je helpt loslaten of juist te focussen, of een op yoga-geïnspireerde oefening die je helpt te gronden. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces. Je mag je ervaringen delen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Intuitive Trails organiseert de Spirit of Nature-trails samen met Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad.

Maximaal aantal deelnemers: 15.

Leeftijd: 16 jaar en ouder.

Kleding: kies voor comfortabele kleding, passend bij het weer.
Voorjaar, zomer en herfst: hou rekening met muggen en controleer achteraf op teken.

* 25% van de opbrengst is voor Staatsbosbeheer, boswachterij Gieten-Borger.

 

Leuk dat je mee gaat!

Via deze link meld je je aan; je komt op de website van Staatsbosbeheer.